mendo globalisht,
vepro lokalisht

Konkurs për Fëmijë

Syri i Vizionit në bashkëpunim me organizatën Save the Children për herë të parë në Kosovë ka themeluar një grup të përbërë nga 24 fëmijë nga mbarë Kosova për të mësuar se si bëhet Monitorimi i zbatimit të Konventës së Kombeve të Bashkuara mbi të drejtat e fëmijës, Grupi “Respect our Rights” (ROR).
Gjatë muajit Maj, pesë 9 fëmijë do të përzgjidhen t’i bashkëngjitën grupit ROR, prandaj ju inkurajojmë të konkurroni bazuar në këtë thirrje dhe plotësoni pyetësorin e më poshtëm në linkun e bashkëngjitur. Përzgjedhja do të bëhet në bazë të përgjigjeve të pyetësorëve, si dhe kandidatë që do të kenë përparësi janë fëmijët nga mosha 14-17 vjeç dhe fëmijët nga komunitetet pakicë.

Duke qenë pjesë e grupit ROR, ju do të keni mundësi të monitoroni zbatimin e Konventës së të drejtave të fëmijës në Kosovë, dhe të bëheni pjesë e një grupi aktiv dhe krahas shoqërimit me fëmijë të tjerë, të mësoni për të drejtat e juaj të garantuara me ligj. Zëri juaj është i rëndësishëm andaj ju ftojmë që të bëheni pjesë e këtij grupi.

Afati i fundit për të aplikuar është deri më 20 Maj 2017.

Nëse keni nevojë për udhëzime shtesë ju lutem na kontaktoni në numër të telefonit +386 49 139 506 apo në email adresën [email protected].

Me respekt,
Save the Children International dhe OJQ Syri i Vizionit

Aplikoni online duke plotësuar formularin në vazhdim:
 

I. Tė plotėsohet nga fėmija

A keni dëshirë dhe vullnet të mësoni si të bëheni hulumtues:

A keni biseduar me prindërit e juaj per të aplikuar:

A jeni angazhuar ndonjëherë në shkollën e juaj (nëse po sqaroni):

A ju interesojnë të drejtat e fëmijëve dhe të drejtat e njeriut në përgjithësi?

II. Tė plotėsohet nga njėri prej prindėrve/kujdestarit ligjor tė fėmijės

E kuptoj qė fėmija im gjatė angazhimit nė projekt do tė jetė pjesėmarrės nė aktivitete si:
1. Trajnime tė hulumtimit,
2. Angazhim pėr tė plotėsuar pyetėsorėt gjatė hulumtimit,
3. Udhėtime jashtė qytetit tė tij,
4. Pjesėmarrje nė prezantimin e gjetjeve nė hulumtim
5. Pjesėmarrje nė takime me institucionet pėr prezantimin e tė gjeturave

Koment nga prindërit:

Me anė tė kėsaj pajtohem qė fėmija im tė jetė pjesė e projektit, dhe njėkohėsit deklaroj qė e lejoj fėmijėn tim tė jetė pjesėmarrės nė aktivitete e parapara nė projekt.