mendo globalisht,
vepro lokalisht

Marigona kapërceu të gjitha barrierat dhe u vetëpunësua

09.11.2022

Marigona është një vajzë e re që kapërceu të gjitha barrierat, ndonëse e kualifikuar dhe me diplomë master nuk gjeti punë, por nuk u dorëzua dhe me ndihmen e projektit ajo themeloi ndërmarrjen e saj (Start-up) “Fame Decor” e cila operon me shumë sukses sot.

87,5% e përfituesve të granteve për themelim të ndërmarrjeve të reja (start-ups) janë gra, si dhe  50% tjetër e përfituesve janë të rinjë që përfituan nga grantet e projektit “Fuqizimi dhe punësimi i të rinjve, grave, dhe grupeve tjera në nevojë në pesë komuna të Republikës së Kosovës” që po imlementohet nga organizatat Syri i Vizionit, The Ballkan Forum në partneritet me Komunën e Istogut, mbështetur nga fondet e Bashkimit Evropian.

Për më shumë ndiqeni tregimin e Marigones

https://youtu.be/78UWuMGR9ec